Om os

Blog

29. januar 2024

Større hjerne med motion og fællesskab

Du er formentlig klar over, at du skal holde hjernen sund gennem hele livet for at forebygge neurodegenerative lidelser som f.eks. demens. Både til- og fravalg af livsstil kan have stor statistisk signifikant indflydelse på hjernens sundhed senere i livet.

Alle motionselskende mennesker kan dog ånde lettet op, for nu er det bevist, at regelmæssig motion kobles til større hukommelses- og læringscenter i hjernen, idet størrelsen på hippocampus og frontallappen øges.

Dette og meget mere kan du læse i denne artikel, som vi har hentet på videnskab.dk. Hvis du derudover krydrer motion med krydsmotoriske øvelser - som f.eks. ved Pilatesøvelserne Diagonalforlængelse og Oblique - får du endnu mere ud af den ugentlige dosis af motion.

Udover disse to simple og uundværlige øvelser, er der mange andre fordele ved motion og især, når du dyrker motion i fællesskab med andre.

To fluer med et smæk
Hos Pilates Aalborg mærker du et stort fællesskab allerede i opholdsrummet, hvor snakken ofte er let og løssluppen. Selvom det hører til sjældenhederne, at vores medlemmer kommer to og to, møder du i Hasserisgaard et åbent og venligt fællesskab, du kommer tæt på andre mennesker og lærer også nye ansigter at kende.

At du så tilmed dyrker en motionsform, som har haft let ved at flytte ind i din krop og som er blevet et fast element i et hjørne af din bevidsthed, gør det endnu lettere at holde fast i de gode motionsvaner.

Cardio 50+
Hos Pilates Aalborg tilbyder vi fri booking, og selvom du selv bestemmer, hvornår du vil træne, har vi mange medlemmer, som helst booker det samme hold hver uge. Det giver tryghed og forudsigelighed at kende sin instruktør, sin plads i salen og at møde nogle af de samme mennesker hver uge.

Som eksempel mødes en stor gruppe motionselskende kvinder i Pilates Aalborg hver onsdag på holdet Cardio+ 50 for at give den gas til god musik. Her dyrker vi i allerhøjeste grad både fællesskabet, det gode humør og den gode musik. 

Enhver hjerneforsker ville klappe i sine små hænder, hvis vedkommende var en flue på væggen, for her er der flere oplagte gevinster ved træningen:

 1. Motion
 2. Pulsen op
 3. Planker
 4. Musik
 5. Rytmer
 6. Klap og lyde
 7. Krydsmotorik
 8. Et meningsfyldt fællesskab

Hvis du ikke har mulighed for at deltage en simpel onsdag formiddag, tilbyder vi som alternativ vores Cardio Step hver mandag kl. 18.15. Her giver vi den også gas på stepbænkene til stor glæde for Reformerholdet i salen ved siden af, som snart kan alle stepholdets spillelister udenad.

Pas på hjernen - forskernes bedste råd
Udover den livsvigtige motion, refererer vi her de bedste råd til, hvordan du bedst passer på din hjerne.

 1. Pas på din hørelse. Risikoen for nedsat hørelse starter allerede som ung, så undgå den alt for høje musik i dine hørebøffer.
 2. Hold hjernen igang. Gå friskt igang med opgaver, som ikke er præget af gentagelser og forudsigelighed. Lær et nyt sprog, spil musik, læs bøger og avisartikler. Brug hjernen mens du er ung. Vi får en langt mere effektiv hjerne, hvis den bliver stimuleret, mens vi er unge.
 3. Sov godt. Søvn påvirker indlæring, for mens vi sover bliver hjernen tømt for affaldsstoffer, og ophobning af affaldsstoffer øger risikoen for demens.
 4. Pas på dit mentale helbred. Undgå stress og sørg for, at en snigende depression bliver diagnosticeret.
 5. Drop smøgerne. Fordelene er mange og oplagte.
 6. Dyrk motion. Fysisk aktivitet lader os bevare de kognitive funktioner i hjernen. 

Pilates Aalborgs råd som nummer 7 og 8 og 9 og...
Den motion du får dyrket, er altid den bedste. Så har du et medlemskab, er det vigtigt, du også får det brugt. 

Vi er udmærket klar over, at det kan være svært at komme ud af døren, men det burde være muligt at finde et åndehul i din hverdag - om ikke flere gange om ugen, så blot en enkelt gang. Husk at du med et Light medlemskab får 4 hold pr. betaling, og selvom du går glip af en enkelt træning, har du stadig gjort noget godt for dig selv.

Derudover ved vi, at der er evidens for, at kroppen har bedst af at lave så mange forskellige bevægelser som muligt.

Derfor: Book bredt og varieret - også selvom du har det bedst med det forudsigelige og det trygge.  

Dyrk motion og fællesskab

Gevinsten er bla. et større hukommelses- og læringscenter

19. januar 2024

Hvad er Pilates?

Pilates får i øjeblikket øget bevågenhed, og de sociale medier bugner af en film med øvelser indenfor Pilates, både på måtte og i den fantastiske Reformer.

Hos Pilates Aalborg har vi længe vidst, at Pilates kan noget helt særligt, og den viden var årsag til, at vi i 2007 startede vores firma.

"Jamen hvad er Pilates egentlig?"

Da vi for nu 7 måneder siden blev en del af FOKUS Folkeoplysning, fik vi stillet dette spørgsmål på et af vores første personalemøder, og der må være mange andre, som gerne vil vide mere om træningsformen.

Joseph Hubertus Pilates
Både indenfor filosofi, religion og videnskab er det mange gange sådan, at fordi det er gammel visdom er det også sandt. Det er her, Pilates Aalborg jævnligt stikker fingeren i jorden og vurderer, om Joseph Hubertus Pilates, som er ophavsmanden til Pilates, havde den ultimative løsning på alle rygproblemer.

Joseph Hubertus Pilates levede fra 1880 til 1967 og på grund af sygdom i barndommen begyndte han at træne for at helbrede sig selv. Han skabte sit helt eget træningssystem, hvor han eksempelvis troede, at han kunne forebygge alle smerter ved at rette rygsøjlen op stiv som en pind.

Pilates som omdrejningspunkt
Alle er klar over, at rygsøjlen har en naturlig krumning, og denne kan ikke - som Pilates mente - rettes op til en lige linje. Der er en del andre principper fra Pilates, som heller ikke har den store effekt indenfor træning. Derfor læner Pilates Aalborg sig op af flere andre bevægelseskoncepter med stor evidens for at tilgodese al ny viden indenfor træning.

Pilates havde dog fat i noget rigtigt, når han mente, at et stærkt og stabilt muskelkorset kunne sikre en sund og veltrænet krop. Men det stærke muskelkorset kan ikke stå alene, idet kroppen også består af andre elementer, og her bliver den grundlæggende Pilates et genialt koncept, når man samtidig forholder sig kritisk til, hvordan andre bevægelseskoncepter kan supplere med ny viden og forskning.

Når al overflødigt derfor er skrællet væk fra de oprindelige Pilates øvelser - her kan f.eks. nævnes en rigid form for vejrtrækning og overspænding i bækkenbunden - står vi nu tilbage med et sikkert, ansvarligt og gennemtænkt træningskoncept, som alle kan have gavn af.

Men hvad er så tilbage?
Det vigtigste i Pilates er din forståelse af egen krop. Hvor sidder bækkenet? Hvordan er dette forbundet til dine fødder? Hvordan går og står du i det daglige? Har din arbejdsstilling indflydelse på din krop? Hvordan bærer du dit hoved?

Og sådan kan vi blive ved

Når du har sikret dig viden om, hvilken krop, du er født med, kan vi begynde at forme den til et stærkt, stabilt og bevægeligt hylster, for du har brug for alle tre dele, hvis du skal leve et liv uden udfordringer med smerter og nedsat bevægelighed. Uden et stærkt hylster risikerer du også at have så meget svaghed omkring muskelkorsettet, at du ikke kan rette dig ordentligt op. 

Efter forståelsen af egen krop begynder de langsomme, omhyggelige, sikre og tilbagevendende bevægelser, som starter indefra og opbygger dig til et menneske med en stærk, rank og flot holdning.

Sluttelig muliggør Pilates balance mellem kroppens nervesystem, led og muskler.

Et eksempel…
Alle snakker om den dér flade mave.

Det gør vi ikke hos Pilates Aalborg, men ved at træne stabiliteten og musklerne 360 grader omkring rygsøjlen, får du mulighed for at rette dig op med et slankere udseende til følge. Glem alt om et quick fix til ønsket om den flade mave. Spis mindre, så får du et godt resultat.

Dette er et godt eksempel på, at udgangspunktet i Pilates virker efter hensigten, og her har vi selvfølgelig skævet til videnskaben, for den flade mave får du desværre kun på den hårde måde: ved at lukke munden.

Endnu et eksempel…
Danmark er en nation med ondt i ryggen. Statens Institut for Folkesundhed siger, at næsten to millioner voksne danskere har dårlig ryg, slidgigt, knogleskørhed, diskusprolaps eller er meget generet af muskel- eller skeletsmerter og ubehag i det hele taget. 

Her får Pilates også thumbs up, da træningsformen ikke kun styrker, men også bevæger din rygsøjle, som jo er forbundet til resten af kroppen. Intet menneske er skabt til kun at stå, sidde og ligge. Kroppen skal bevæges, ikke kun ved gang og løb, men den skal også kunne rotere om sin egen akse, du skal kunne samle noget op fra gulvet, kigge dig over skulderen og gå med en naturlig bevægelighed om hofter, lænd og skuldre.

Du kan være i nok så god form via både styrke- og cardiotræning, men husk at der er en fællesnævner i din bevægelighed.

Pilates Reformer
For at gøre det muligt for syge mennesker at træne Pilates, opfandt Joseph Pilates senere i livet den første Pilates maskine. Her kunne man træne ved hjælp af et fjedersystem fastgjort til sengen.

Efter at have undervist i England og opholdt sig i en interneringslejr under 1. verdenskrig, emigrerede han til USA, hvor han sammen med sin kone Clara åbnede det første Pilates-studie i New York i 1926. Han opfandt også flere træningsapparater og udviklede over 600 øvelser baseret på hans filosofi, "Kontrologi."

Udover at hjælpe syge mennesker til en stærkere krop, fik Pilates desuden kontakt til balletten i New York, hvor danserne hurtigt så muligheden for at finpudse form, smidighed og styrke i den nu snart avancerede Reformer maskine. Udover balletdansere kunne også gymnaster, dansere og cirkusartister nyde godt af Pilates Reformeren.

Siden har de mere sofistikerede træningsudøvere ikke kunnet undvære maskinens uanede muligheder, og ingen Hollywood stjerne med respekt for sig selv undlader at træne Pilates Reformer.

Udbredelse
Herhjemme i Danmark har Reformeren også fået sin bevågenhed, og den er nu blevet en mulig træningsform for dem, som ønsker en mere varieret, effektiv og sjov træningsform, som samtidig også udøves sammen med andre.

I modsætning til de mere traditionelle træningsmaskiner i fitness lokalet, hvor du står alene med din træningsoplevelse, får du med Reformer træning et fællesskab, en mulighed for at blive guidet i den rigtige retning og samtidig få motivation til at fortsætte de gode vaner.

Vi mener, at Pilates havde ret, når han sagde:


”Efter 10 gange kan du mærke en forskel. Efter 20 gange kan du se en forskel. Efter 30 gange har du en helt ny krop”

 

4. januar 2024

Workshop - skulder/nakke

Lørdag d. 17. februar inviterer Birgitte dig til workshop, hvor hun sammen med Robert the Skeleton beriger dig med gode råd til at undgå kontorskuldre og spændingshovedpine.

Workshoppen varer fra kl. 11.45 til 12.45 og du booke workshoppen ganske gratis enten med TankOp Basis eller TankOp FRI. Workshoppen kan desuden nemt bookes med et klip, som du bestiller her. 

Workshoppen
- varetages af Birgitte Høst Lehmann, fysioterapeut ved Pilates Aalborg med over 20 års erfaring inden for træning og bevægelse.

Kunne
- du tænke dig at få mere ud af din træning?

Her
- får du viden om, hvordan kontor skuldre og spændingshovedpine kan mindskes vha fokuseret træning og bevægelse.

Vi
- kigger på skelettet og får en forståelse for anatomien, som er kroppens form og opbygning. Måske kan øvelserne også hjælpe dig med en mere oprejst holdning.

Du
- får nemmere ved at forstå hvad de forskellige øvelser gør ved dine skuldre og nakke.

Har
- du en truende “tantepukkel”, kan bevidstheden om hvordan du kan bevæge dine skulderblade være forebyggende. Det vil samtidig gøre det nemmere for dig at træne dine arme stærke.

Workshoppen
- afsluttes med stræk og afspænding.

Medbring måtte, elastik og grønne bold.

Tilmeld dig via booking eller med et klip. 

22. december 2024

God jul og godt nytår

2024 nærmer sig og vi kigger tilbage
Selvom kalenderen fortæller, at vi kun har få dage til jul, er der ingen hviletid hos Pilates Aalborg.

Birgitte står klar d. 23. december med både Pilates, Reformer og Yin Yoga på sidste undervisningsdag inden jul, og med hele 32 hold mellem jul og nytår, er der ingen undskyldning for ikke at træne.

Det forpligter nemlig at have så mange engagerede medlemmer, og derfor vil du også mellem jul og nytår kunne træne godt igennem, inden klokken slår 12 på Rådhuspladsen.

Pilates Aalborg – en del af FOKUS Folkeoplysning
2023 har været præget af en stærkere tilknytning til FOKUS, hvilket bla. har åbnet dørene for større udvikling på tværs af faggrupper og spændende aktiviteter som f.eks. David Owe´s inspirerende foredragsaften.

Måske deltog du på vores succesaften med David, som i starten af december besøgte os i Eventen med sit foredrag `Væk åndedrættets superkræfter´ Her mødtes glade FOKUS medlemmer, som fik en fantastisk oplevelse og et lille wake-up call om, hvad åndedrættet kan gøre for dit velbefindende.

Efter selve foredraget bredte 120 mennesker sin måtte ud på gulvet, og vi fik en fantastisk vejrtrækningsoplevelse.

Vi håber at kunne byde David Owe velkommen i Eventen i 2024 til en opfølgningsseance.

Nye ansigter i instruktørgruppen
At blive en del af FOKUS har i den grad også smittet af på vores instruktørgruppe, hvor vi har fået nye ansigter med på skemaet.

Du har måske mødt Marie-Louise, Ditte og Sanne, som i efteråret har bestået Bodils grundige og fagligt evidensbaserede uddannelse. De har alle tre tilføjet frisk energi, og Pilates Aalborg udgør nu en mangfoldig instruktørgruppe, der bidrager til unikke træningsoplevelser.

Alle tre navne figurerer på booking, hvilket giver dig endnu større mulighed for at finde lige præcis det hold og den tid, som passer i din kalender.

Nyt – men også noget stabilt
Udover vores nye instruktører har vi heldigvis en fasttømret gruppe af instruktører, som hver især bidrager med noget helt unikt. Hos Mia kan du nyde at være til stede i et øjeblik af nuet og mental ro, hendes Mindful Pilates gøre underværker for din krop og dit sind.

Når din træningsmotivation ligger på det allermindste sted, skal du blot booke et hold hos Birgitte B. Her får du et kærligt spark bagi, og dit humør ryger nogle anseelige grader op af kurven. Vi kunne godt lære et og andet af Birgitte, hvor finder hun dog al den energi?

Lene er heldigvis tilbage hos os efter et par års pause. Den fantasi og akkuratesse, hun bidrager med, kan få selv det garveste medlem til at undre sig. Hvor i alverden finder hun de bevægelser, som man ikke lige troede eksisterede? Det er aldrig kedeligt at være i sal med Lene.

Da Tanja sidste år valgte at kaste sig over Reformer træning, var vi ikke i tvivl om, at vi her havde fat i en helt speciel underviser. Tanja har en evne til at sammensætte et Reformer program ud over det sædvanlige, og hun går altid på opdagelse i øvelser og bevægelser, som rusker godt op i kroppen.

To gange B og et enkelt U
Det samarbejdende trekløver er her selvfølgelig stadig.

Bodil og Birgitte kan du ikke undgå at møde i træningssalen. De besidder stadig ekspertise og evidensbaseret viden om krop og træning og har fået afsat ressourcer til at udvikle nye workshops, som vi udbyder i 2024.

Udover workshops tilbyder de desuden nye hold i 2024:

 • Pilates FOKUS
 • Yoga FOKUS
 • Reformer FOKUS

Her får du unik og særlig fokus på forskellige kropsdele, bevægelser og måske endda ekstra opmærksomhed på slid, rygsmerter og andre skavanker, som er særligt forekommende.

Det resterende U – altså Ulla – har fået andre opgaver i FOKUS, som bidrager til udvikling af det stadigt krævende træningsmarked. Men der er også timer tilovers til at iklæde sig træningstøj og undervisning.

Der er ingen undskyldning
Glæd dig iøvrigt til januar, hvor vi udbyder endnu flere hold på booking.

Hvis du har en travl hverdag, er der nu ingen undskyldning for ikke at træne, for vi udvider vores booking med flere hold både lørdag og søndag. Her finder du et varieret udbud af Pilates, Ryghold, Yoga i flere varianter - bla. HotYoga, Reformer og workshops. Holdene finder du både fra morgenstunden men også midt på eftermiddagen. 

Tak for 2023
Pilates Aalborg ser frem mod 2024 med taknemmelighed for det forgangne år.

Vi byder alle nye medlemmer – særligt mange UNGE medlemmer – et stort velkommen, og med de kommende nye workshops, og hold, der fokuserer på Pilates, Reformer og Yoga, vil vi bidrage med endnu mere variation og opmærksomhed på kroppens velbefindende.

Som grundlæggeren af Pilates, Joseph Pilates sagde:
”Efter 10 gange Pilates vil du mærke forskellen, efter 20 gange vil du se forskellen og efter 30 gange Pilates har du en ny krop”

God jul og godt nytår!

 

19. oktober 2023

Når mørket dominerer

Nye vaner i de mørke tider

Så viser kalenderen oktober. Det er derfor forudsigeligt, at mange nu vælger at være inden døre for at slippe for kulde, regn og blæst. Det er desværre en træls konsekvens for mange, da de sunde udendørs vaner bliver glemt.

I løbet af foråret og sommeren har du sandsynligvis, som de fleste af danskerne, foretrukket at nyde den danske sommer ude i det fri. I haven, med gåture, på cyklen, iført løbesko og med aktiviteter, som har hjemmehørende under lyse og varme forhold.

Hvad gør du nu, når den danske sommeridyl er forsvundet?

Nye vaner
Den sikre vej til at opretholde sommerens aktivitetsniveau er at tilmelde sig et træningscenter. Men det skal ikke være et hvilket som helst sted. Din nye bedste ven er den instruktør eller det træningssted, som passer til dig.

Hvordan finder du vejen til lige præcis det træningssted, som kan motivere dig?

Du ved det, inden du overhovedet når træningssalen
Her er Pilates Aalborgs bud på, hvorfor du nemt bliver afhængig af, hvad vi tilbyder:

 • Vi kender dit navn og byder dig velkommen
  Hos Pilates Aalborg sikrer vi, at du hurtigt bliver fortrolig med omgivelserne, da vi allerede i opholdsrummet kommer ud og byder dig velkommen. Den første usikkerhed er derfor overvundet, inden du overhovedet har lagt måtten til rette i træningssalen.
 • Vi guider dig fra først til sidst
  Når du står på måtten og begynder at bevæge dig efter instruktørens vejledning, er tempoet så udførlig og jævnt, at du kan nå at følge med. Men du opdager hurtigt, at de små bevægelser har et formål, og du finder små insisterende steder i kroppen, som du ikke vidste, du havde. Allerede her ved du, at kroppen bør have mere af samme slags. 
 • Den gode og fortrolige stemning
  Du finder ud af, at alle kender hinanden i salen. Du bliver nemt optaget i flokken og bliver også samtidig en del af et givende træningsfællesskab. Din instruktør har stadig blik på dig og sørger for, du ikke er alene om at vakle en smule under balanceøvelserne. Kigger du dig omkring er der andre som du. Ingen er perfekte.
 • 360 grader rundt i kroppen
  Uanset hvilket hold, du er tilmeldt, er der ikke en muskel, som ikke bliver rørt under timen. Du får både lov at mærke de små stabiliserende muskler, de langsomme og grundige stræk og sidst men ikke mindst, får dine muskler noget at arbejde med. Du bliver stærk med langsomme bevægelser – det er på een gang både grundigt og overkommeligt.
 • Variation
  Du har måske hørt det før: Du skal variere din træning. Og hos Pilates Aalborg praktiserer vi variation i yderste konsekvens. Ikke to timer er ens. Og det er et løfte. Hverken krop eller sind vil kede sig, og ulig enkelte andre motionsformer: Du er så optaget, at du ikke når at kigge på klokken, inden den afsluttende afspænding er i gang.
 • Det er nemt at sætte et mål
  Den træning som gennemføres, er absolut den bedste, og for at gennemføre en træning, er det vigtigt at sætte et mål. Vores booking gør det nemt for dig at planlægge din træning, og da vi tilbyder helt op til 50 ugentlige hold, er der ingen undskyldning for at komme afsted. Efter blot 3-4 gange træning mærker du en basal forandring i kroppen, det motiverer og giver dig lyst til mere af samme slags. Pilates Aalborg anbefaler et nemt mål med 2 træninger om ugen, men er kalenderen til den overfyldte side, så husk at én ugentlig træning er bedre end slet ingen.
 • Er du den robuste rottweiler eller den graciøse giraf?
  Uanset hvilket dyr der kendetegner dig, kan vi finde et hold til dig. Lige fra den blide og graciøse Mindful Pilates og YinYoga, over den klassiske Pilates og frem til robust styrke med Reformer: Der er altid et specifikt hold, hvor designet passer til dig.
 • Konsistens – men ikke overdreven træning
  Du kender garanteret mange, hvor træning er en fast – og ubrydelig – dagsrytme. Konsistens er godt, men måske går der noget vigtigt tabt undervejs i en overdreven træningsrytme? Alt afhænger af, at du i en afstemt blanding af at presse dig selv også giver dig selv en pause. Hvad er bedst for dig? Hvis dit mål er generel sundhed i krop og sjæl, er Pilates Classic og Ryg ideelt for dig. Tænder du derimod på den træning, som virkelig – altså virkelig – kan mærkes dagen efter, så er Pilates Styrke eller Reformer træning ideel. Vores erfaring er, at mange mennesker netop har dette mål. I så fald er træningspausen endnu vigtigere.
 • Ren og hyggelig atmosfære
  Sluttelig gør det også en forskel, at vi træner i nye og rummelige lokaler, som ligger langt fra den gymnastiksal, du kan huske fra skolen. Her er der ingen sure sko – for vi træner i smarte, farverige og nyvaskede toesox ;-)

Velkommen til Pilates Aalborg

24. september 2023

Glæd dig til Bodils fantastiske skitræning

Ski uden skader

Er du også ved at glæde dig til årets ferie i sneen? Så er du ikke alene. Mere end en halv million danskere tager hvert år på skiferie, men desværre er det ikke alle, som vender hjem med en krop uden skader.

Heldigvis er Bodil ved at være klar til endnu en sæson Pilates Styrke med skitræning. Helt nøjagtigt er første træning tirsdag d. 31. oktober kl. 19.15, og det vil være en god ide at reservere din plads allerede nu.

Det kræver god fysik at stå på brædderne
Du skal ikke undervurdere, hvor meget belastning der lægges i hele kroppen med en uge på ski. Allerede på feriens første dag, kan du mærke, at du er i gang med bevægelser, kroppen ikke er vant til, og det er træls at møde muren allerede inden ferien overhovedet er begyndt.

Men det er muligt at minimere eftervirkningerne af den hårde opstart med belastning i både ben og kernemuskler. Vejen til at opnå færre skader og øge ydeevnen på skiene er effektiv og ansvarlig træning, og du skal starte allerede nu, hvis du har planlagt skiferie i starten af 2024. Tre måneders træning forud for skiferien er et absolut minimum.

Skitræning med Bodil
For at undervise et skihold skal din instruktør selv være en habil løber, som ved hvad kroppen udsættes for på brædderne. Bodil har stor erfaring på skiene, og som fysioterapeut ved hun, at hvis du vil hjem uden skader, er der kun en vej frem: træning.

Det får du på skiholdet
Teknik og balance: Med stærke ben kan du bedre kontrollere dine bevægelser og her er den bløde BOSU genial for også at forbedre din stabilitet. På BOSU´en bliver du i den grad udfordret på din balance.

Udholdenhed: En pistes længde kan være uoverskuelig, når du står på toppen, og derfor er det vigtigt, du også har en god kondition. Her er BOSU´en genial med stående hop og bevægelser på den bløde bold. Pulsen kommer lynhurtigt i vejret.

 Smidighed: Det nytter ikke noget at tage på skiferie med en krop, der er stiv som en pind. For at sikre balance og stabilitet, skal kroppen være i stand til at bevæge sig fra side til side og kunne rotere for at opretholde selve kroppens omdrejningspunkt.

Skånsom træning: Det er vigtigt, du går forsigtigt til værks, når du starter træning – især hvis du ikke er vant til at dyrke motion. På skiholdet er Bodil opmærksom på dig, så du ikke går for hurtigt frem.

Øget sikkerhed: Du skal passe på dig selv OG andre på pisten. Er du i god form, har du derfor mere kontrol og mere overskud til at være opmærksom på dig selv og de andre på bakken. Hold hovedet koldt, undgå at tage på bakken, hvis du er træt og uoplagt og sørg for at få en god søvn – hver nat.

Sammenhold: Du skal ikke undervurdere, hvor vigtigt det er at træne med andre. Vores skihold har et fantastisk sammenhold, og der er ingen træningsgange uden smil og latter – de ømme muskler er en del af pakken.

Pilates er også en del af forberedelsen
Er du den skiløber, som tager et par hyggeture ned af bakken i dit eget tempo? Så kan du med fordel forberede turen med vores Pilates hold. Her er Pilates Classic og Pilates Ryg et godt bud, hvis du ikke vil stå på bakken ugens samtlige feriedage.

Al træning er god træning, og du skal ikke undervurdere, hvad den helt almindelige Pilates kan gøre for dig.

Ben og baller: Det er meget sjældent, vi gennemfører en Pilates time uden de helt basale squats og lunges. Øvelserne forbereder dig til slalombevægelsene, du skal benytte, når du tager turen ned af bakken.

Kropsstammen: I Pilates er den altoverskyggende træning for kropsstammen en meget vigtig del af din forberedelse på skiene.

Balance: Du udfordres med balanceøvelser på måtten både med og uden redskaber.

Opmærksomhed: Tag ikke fejl af, at Pilates giver dig en øget opmærksomhed omkring krop og vejrtrækning. Sikkerheden på bakken er vigtig for både dig og de øvrige skiløbere. Pilates er en sikker vinder omkring fokus og kropsbevidsthed.

Pilates Reformer – det sikre supplement

Når det drejer sig om skitræning, kommer du ikke udenom, at Reformeren også kan være med til at sikre, du kommer hjem fra ferie i ét stykke.

Her får du multibalanceøvelser, stabilitetstræning, habile og udfordrende styrkeøvelser i bentøjet – og et godt grin sammen med andre i de sjove Reformere.

Alle vores Pilates Reformer hold får dig i superform til ferien, og som supplement til både Bodils skitræning og vores øvrige Pilates hold har du nu hele pakken til en skøn ferie.

Når du kommer hjem fra ferien
- så får du kroppen arbejdet godt igennem med lækre stræk, bindevævstræning på alle vores Pilateshold og på vores HotYin får du de sidste rester af ømhed ud af kroppen.

Pilates Aalborg ønsker dig en dejlig skiferie – uden skader

12. maj 2023

Vi slår pjalterne sammen med FOKUS Folkeoplysning

Vi har haft den fantastiske glæde at drive Pilates Aalborg siden 2007.

Fra 1. juni 2023 skal vi som noget helt nyt løfte i flok sammen med FOKUS Folkeoplysning. Med det nye samarbejde kan vi skabe mere sundhed og desuden fremtidssikre dine muligheder for at fortsætte bevægelsesglæden og den gode træning.

Selvom vores hold fremover udbydes gennem FOKUS, vil du som medlem ikke mærke forskel. På længere sigt vil der selvfølgelig være flere fordele ved samarbejdet, da vi ved at udnytte hinandens kompetencer og erfaringer også kan udvikle og arbejde på tværs af faggrupper.

Der vil desuden være rabat til de medlemmer, som hører under visse målgrupper. Dette kan du læse mere om på vores hjemmeside efter d. 1. juni 2023.

Når du kommer til træning efter d. 1. juni, vil der ikke være den store forskel i forhold til tidligere. Vi er stadig de samme instruktører, hold og kvalitet er uændret og bookingmulighederne er de samme.

Bodil og Birgitte vil fremover tilbyde dig deres geniale personlig fysioterapi i deres nystartede firma KROPSKOMPAGNIET.

I forbindelse med ændringerne må vi desværre lukke for vores tøjsalg.

Vi glæder os meget til at samarbejde med FOKUS Folkeoplysning.

Bodil, Birgitte og Ulla

/ Pressemeddelse